Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Apr '08 - + 0 - 0 Yahoo! Google deal zou advertentie tarieven sterk doen stijgen


Yahoo! Logo Een mogelijke deal tussen Yahoo! en Google lijkt al direct onder druk te staan. Microsoft heeft direct aangegeven dat een samenwerking tussen Google en Yahoo! schadelijk zou zijn voor de markt en de federale overheid zal waarschijnlijk bezwaren maken wegens het creŽren van monopolies.


Microsoft zou in deze wel eens gelijk kunnen krijgen. Door een samenwerking tussen Google en Yahoo! zou Google een marktaandeel van tegen de 90% krijgen in search. Bij een dergelijk marktaandeel heeft de adverteerder geen keuze meer en moet wel met Google gaan werken. Daarnaast zou er meer geboden kunnen gaan worden op advertenties aangezien meer partijen gebruik gaan maken van Google.

Tot dusver is Yahoo! in principe duurder om in te adverteren aangezien de minimum bedragen hoger liggen. Daar staat tegenover dat op dit moment er minder concurrentie op de trefwoorden is dan bij Google. Daarom ligt de daadwerkelijke prijs per click in Google hoger dan bij Yahoo!. Een integratie van Google adsense for search in Yahoo zou de kosten voor de adverteerder dus verder doen stijgen.

In Nederland maken onder andere Startpagina, Marktplaats, De Telefoongids, Planet Internet en Chello gebruik van Google Adsense for Search.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->