Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Apr '08 - + 0 - 0 Ecocho, de eerste (nog niet zo) milieuvriendelijke zoekmachine gelanceerd


In Australie is deze week de eerste milieuvriendelijke zoekmachine gelanceerd. De zoekmachine Ecocho genaamd toont resultaten van Google en Yahoo en plant per 1000 zoekopdrachten twee bomen. Klimaatneutraal zoeken dus!


Het zoekmachine project wordt met advertentie-inkomsten gefinancierd. "We willen in de toekomst 70 procent van de inkomsten in CO2-verminderende maatregelen stoppen", aldus Ecocho-oprichter Tim Macdonald. De zoekmachine wordt in 14 landen gelanceerd. In de eerste dagen zouden al bijna 3000 bomen aangepland moeten worden.

Ecocho is een combinatie van 'eco' en het Japanse woord 'cho', dat 'super' of 'ultra' betekent.Google op zwart


Enige tijd geleden werd er berekend dat Google flink op energie kon besparen door op zwart te gaan. Een grotendeels zwart beeldscherm verbruikt veel minder stroom dan een wit scherm zoals dat van Google.

Overigens is de HTML code van Ecocho nog niet zo heel erg milieuvriendelijk. Wie de code vergelijkt met die van Google zal zien dat Ecocho nog 50% kan besparen op energie door de HTML code van de site te verkleinen. Google is 6633 bytes en Ecocho 11845 bytes groot.
2 Googley reacties!:

Op zich is het natuurlijk zeer aan te bevelen dat er wordt nagedacht over hoe je milieuvriendelijker kunt ondernemen. De eerste internet marketeer van Nederland die zich daarmee bezig houdt, moet nog opstaan. Of zijn ze er wel….?

René Greve () (link) - 16 April '08 - 10:35

Kunnen we deze zoekmachine niet een beetje promoten?

Peter (link) - 16 Juli '08 - 21:06


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->