Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Apr '08 - + 0 - 0 Turkije blokkeert Google Groups


Google Groups logo Op last van een Turkse rechter is voor Internetters in Turkije de toegang tot Google Groups ontzegd. Alleen het subdomein voor nieuwsgroepen is geblokkeerd; de overige diensten zijn echter nog wel bereikbaar.


Internetters die groups.google.com met een Turks ip-adres proberen te bereiken worden doorgestuurd naar een pagina die de melding geeft dat te toegang tot de site door een gerechtelijk besluit is geblokkeerd. Het bevel van de Turkse rechter, dat al op 14 maart jl. werd afgegeven, zou van verband houden met een klacht van Adnar Oktar. Adnar Oktar is een voorstander van het creationisme.

Adnar Oktar


Het is niet de eerste keer dat er door Oktar een website geblokkeerd wordt. Oktar heeft eerder al via dwangbevelen de toegang tot websites laten blokkeren. In april van het jaar 2007 ging een communitysite en een nieuwssite op zwart wegens een rechtzaak over laster tegen Oktar. Nog geen paar maanden later blokkeerde het Turkse gerecht Wordpress-blogs als gevolg van het weigeren van Wordpress medewerkers om lasterlijk materiaal te verwijderen.

De meest recente blokkade van een Google onderdeel in Turkije betrof Youtube, wegens video's waarin Kemal Atatürk beledigd zou worden.
Al 1 Googley reactie:

Alsof ze niks beters te doen hebben dan een website blokkeren…

Tom - 11 April '08 - 15:09


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->