Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Apr '08 - + 0 - 0 Yahoo! gaat Google AdSense for search testen


Yahoo! Logo Zoekgigant Yahoo! gaat kleinschalig Google AdSense for search testen van concurrent Google. Dit nieuws maakte Yahoo! woensdagavond na het sluiten van de beurs bekent. Door analisten wordt deze actie gezien als laatste redmiddel om een overname door Microsoft tegen te houden.


Opzet van de test is dat Google AdSense advertenties naast de zoekresultaten van Yahoo! zullen worden weergegeven. De test zal circa 2 weken in beslag nemen en ongeveer 3% van de zoekopdrachten omvatten. Verder zal de test zich alleen beperken tot de Verenigde Staten.

In een verklaring liet Yahoo! weten dat deze test niet betekent dat Yahoo! zich gaat aansluiten bij AdSense van Google of een commerciŽle relatie met Google gaat opzetten. In de verklaring van Yahoo! wordt met geen woord gesproken over de mogelijke overname door Microsoft. De Wall Street Journal meldt zelfs dat Yahoo! in gesprek is met AOL om verschillende activiteiten in de toekomst te bundelen om zo tot een gezamenlijke samenwerking te komen. Dit alles is volgens de Wall Street Journal een strategie om een overname door Microsoft te voorkomen.

Concurrentie positie


Microsoft reageert afwijzend op de berichtgeving en benadrukt de gevaarlijke positie die Google op deze manier krijgt binnen de online zoekadvertentiemarkt. De verklaring van Microsoft luidt: ''Een overname van Yahoo! door Google betekent dat Google een marktaandeel van 90% verkrijgt binnen de online zoekadvertentiemarkt, wat de concurrentie en uiteindelijk de concurrent niet ten goede komt.''

Eerder deze week berichtte Microsoft haast te hebben om Yahoo! over te nemen.

De samenwerking tussen Yahoo! en Google is niet geheel nieuw. Zo maakte Yahoo van 2001 tot 2004 nog gebruik van de zoekresultaten van Google voor haar zoekmachine.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->