Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Apr '08 - + 0 - 0 Google verkoopt Performics Search Marketing


Logo Performics DoubleClick Google heeft vandaag gemeld het onderdeel Performics Search Marketing te zullen gaan verkopen. Eerder dit jaar meldde Google de overname van DoubleClick. Onder deze overname vallen ook de Performics Search Marketing activiteiten. Performics Search Marketing houdt zich vooral bezig met zoekmachine en affiliate marketing.


Omdat Google belangenverstrengelingen tussen aan de ene kant zoekmachine marketing en aan de andere kant de zoekmachine zelf wil voorkomen hebben ze besloten om Performics Search Marketing op te splitsen in twee business units. Affiliate Marketing en Search Marketing. De Search Marketing divisie wordt vervolgens in de etalage gezet voor de verkoop aan een derde partij. Performics Seaarch Marketing houdt zich niet alleen bezig met adverteren in Google, maar ook in Overture en MSN.

Tom Philips, Director DoubleClick Integration, verklaarde: ''Het is duidelijk dat we ons niet in de zoekmachine marketing markt willen begeven. Het is belangrijk dat we zowel in zoeken als adverteren objectief willen en moeten blijven. Dit komt ook overeen met Google's missie en core-business.''

Eerder deze week berichtte Google dat er ontslagen zouden vallen bij het pas overgenomen DoubleClick.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->