Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Apr '08 - + 0 - 0 Massaontslag bij Google DoubleClick


DoubleClick en Google Google gaat naar verluid 300 banen schrappen bij het pas overgenomen advertentiebedrijf DoubleClick. Dit houdt in dat een kwart van het Amerikaanse DoubleClick werknemersbestand weggesneden gaat worden. Verder moet er ook nog het onderdeel Performics van Google's DoubleClick worden verkocht.


Het nieuwsbericht is naar buiten gebracht door IDG News Service. Een groot deel van de 300 werknemers zullen tijdelijk een andere functie binnen Google gaan vervullen. Hierna zullen ze alsnog op straat komen te staan. Google verklaarde: ''Sinds het afronden van de overname op 11 maart zijn we aan het werk om het personeel van DoubleClick in overeenstemming te brengen met ons plan voor het bedrijf. Zoals in de meeste overnames, heeft dit geleid tot een vermindering van het aantal banen''.

Performics


Naast het massaontslag wordt ook de divisie Performics afgestoten door Google. Performics geeft adverteerders de mogelijkheid om zo verstandig mogelijk te adverteren in zoekmachines van Google, Microsoft en Yahoo!. Google verklaart zich niet in de advertentiemarkt van zoekmachines te willen begeven. Ze willen de objectiviteit binnen de branche bewaren.

Niet onverwacht


Analisten hadden dit massaontslag al voorspeld, al hadden ze geen rekening gehouden met deze aantallen. Omdat Google in de laatste jaren veel personeel heeft aangenomen waren analisten van mening dat Google iets voorzichtiger geworden zou zijn met betrekking tot haar personeelsbeleid.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->