Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Apr '08 - + 0 - 0 Google Earth Outreach nu ook in Nederland


Logo Google Earth Google neemt nu ook Nederlandse goede doelen op in Google Earth. Hiermee kunnen de goede doelen inzich geven in waarmee ze bezig zijn op de wereld. Google stelt zijn nieuwe applicatie ''Outreach'' speciaal open voor de Nederlandse goede doelen.


Het idee om goede doelen op te nemen in Google Earth ontstond bij Rebecca Moore, die al kort na de introductie van Google Earth in 2005 vragen van non-gouvernementele organisaties kreeg, over hoe deze Google Earth konden gaan gebruiken. ''Het winnen van olie uit teerzand in Alaska bijvoorbeeld'' vind Moore een goed voorbeeld. Voor veel mensen klinkt het ver weg, maar met Google Earth komt het dichtbij.

Unicef


Het eerste Nederlandse bedrijf dat gebruik gaat maken van Google Earth is Unicef. Op de kaarten van Google Earth is informatie te vinden over projecten die Unicef heeft lopen in Afrikaanse landen. Woordvoerster van Unicef, Madelon Cabooter, zegt dat ze hoopt op meer steun zowel financieel als politiek, door gebruik te maken van Google Earth.

Unicef in Google EarthVoor wie is het?


Goede doelen organisaties die in het bezit zijn van een CBF-keurmerk kunnen gratis een professionele variant van Google Earth bestellen. ''Politieke en religieuze organisaties komen echter niet in aanmerking voor een licentie'', zo zegt Moore. Goede doelen zijn overigens zelf verantwoordelijk voor de inhoud, Google biedt enkel het platform aan.

Externe links


Achtergrondinformatie Google Earth
Achtergrondinformatie Google Earch Outreach
Website Unicef
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->