Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Apr '08 - + 0 - 0 Google Docs offline nu ook te gebruiken


Logo Google Docs Gebruikers van Google Docs kunnen vanaf heden de programma's ook offline gebruiken. Hiermee biedt Google de mogelijkheid om bestanden offline af te ronden op een plaats waar geen Internet beschikbaar is in bijvoorbeeld een trein, taxi of vliegtuig. Zelf offline werken op een bankje in het park behoort nu tot de mogelijkheden.


Met de offline mogelijkheid slaat Google Docs de veranderingen in een document tijdelijk lokaal op. Wanneer er weer verbinfing is met Internet kunnen de lokaal opgeslagen bestanden gesynchroniseerd worden zodat ze weer overal online te benaderen zijn. Google laat in een verklaring weten nog in een beginstadium te zitten en druk bezig te zijn om meer webapplicaties offline te laten werken.

Google Gears


Om offline te kunnen werken dient de gebruiker wel eerst Google Gears-plugin te installeren. Google Gears is iets meer dan een jaar geleden door Google geļntroduceerd zodat ontwikkelaars offline features in hun eigen applicaties kunnen bouwen.

Een voorbeeld hoe Google Docs offline te gebruiken is:

Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->