Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

31 Mrt '08 - + 0 - 0 Koningin Rania van JordaniŽ lanceert kanaal op YouTube


Logo YouTubeVandaag lanceert Mare Majesteit de Koningin Rania Al Abdullah van JordaniŽ haar eigen kanaal op de populaire videowebsite YouTube. Haar doel met dit kanaal is jongeren wereldwijd aansporen om stereotypen weg te nemen en mensen te laten inzien dat we allemaal gelijk zijn en op elkaar lijken.


In een officieel persbericht van Google stond dat Koningin Rania Al Abdullah van JordaniŽ haar aanwezigheid op YouTube aankondigde en alle jonge mensen van de wereld op deze manier vroeg tot een globaal dialoog te komen en de uniformiteit onder elkaar te erkennen. De koningin: ''In een wereld waar het zo gemakkelijk is om elkaar te verbinden, blijven wij nog zeer los van elkaar. Er is daar buiten een hele wereld van wonderen die we helaas niet kunnen waarderen met stereotypes. Verder wil ik dat mensen de echte Arabische wereld leren kennen en de persoonlijke kant van mijn regio zien.'' De Koningin spoorde kijkers aan om met adviezen over het Middenoosten te antwoorden en stereotypen te erkennen.

Fitna en JordaniŽ


In tegenstelling tot dit persbericht beginnen in JordaniŽ enkele media met een campagne om Nederlandse goederen te boycotten vanwege de anti-islamfilm, Fitna, van Geert Wilders. Dertig kranten, websites en radiostations doen hier al aan mee. Die vinden Wilders een extremistische politicus tegen wie ze een rechtzaak overwegen. Daarnaast roepen ze Arabische leiders op de goede banden met het Nederlandse Koningshuis te herzien.

Externe Links


Achtergrondinformatie over YouTube.
Het YouTube kanaal van Koningin Rania is hier te bezoeken.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->