Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Mrt '08 - + 0 - 0 Aandeelhouders Google in actie tegen censuur


Logo Google China Een groep van Google aandeelhouders wil dat Google gaat stoppen met het toepassen van censuur op zoekresultaten. Google ligt net als Microsoft Live en Yahoo! onder vuur, omdat het resultaten van haar zoekresultaten filtert. In China bijvoorbeeld wordt informatie over democratie, Tibet en mensenrechten tegengehouden voor het publiek.


Motie


De aandeelhouders willen tijdens de aanstaande aandeelhoudersvergadering een motie indienen. Echter is de kans dat deze motie wordt aangenomen erg klein, omdat de top van Google aandeelhouders adviseert tegen de voorstellen te stemmen.

China als grote doelgroep


Het land waar de motie vooral betrekking op heeft is China. China wordt gezien als grootste groeimarkt voor Internetbedrijven. Er zijn meer dan 200 miljoen Chinezen online en zodoende wordt China gezien als de grootste internetpopulatie ter wereld. Echter houdt de regering van China streng toezicht op de Internettoegang in haar land. Zo blokkeerden ze enkele tientallen videowebsites waaronder YouTube die beelden van de opstand in Tibet lieten zien.

Meer info zie: YouTube censuur: ook in China geblokkeerd
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->