Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Mrt '08 - + 0 - 0 Google, Yahoo! en MySpace introduceren de OpenSocial stichting


Vandaag hebben Google, Yahoo! en MySpace de OpenSocial stichting geintroduceerd. OpenSocial wordt een belangrijke pijler van het sociale web en maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om sociale applicaties te bouwen die op meerdere social networking sites kunnen draaien.


Door de ondersteuning van Yahoo! bij de OpenSocial stichting hebben ontwikkelaars nu een potentieel van ruim 500 miljoen gebruikers wereldwijd te bereiken met hun eigen applicaties. De kersverse OpenSocial stichting zal ervoor gaan zorgdragen dat OpenSocial zich op transparante, open en neutrale wijze zal blijven ontwikkelen en dat er duidelijke operationele richtlijnen komen rondom de technologie, documentatie, intellectuele eigendom enz.

In eerste instantie is OpenSocial een initiatief van Google.

OpenSocial en Hyves


In Nederland is Hyves ook bezig met het OpenSocial project. Voor Hyves is OpenSocial natuurlijk ook een mooie ontwikkeling die ons laat profiteren van de enorme groei aan leuke toepassingen die nu vooral exclusief voor Facebook en MySpace ontwikkeld worden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->