Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Mrt '08 - + 0 - 0 Duitse joden slepen Google voor het gerecht


Logo YouTube De centrale raad van de joden in Duitsland gaat het zoekmachine bedrijf Google voor de rechter slepen. YouTube, onderdeel van Google, wordt door de Duitse joden medeplichtig gevonden aan racisme en discriminatie.


De centrale Joodse raad zei donderdag als voorbeeld een filmpje op de videowebsite YouTube te hebben waarin een afbeelding van Paul Spiegel wordt verbrand. Spiegel was een voormalig raadsvoorzitter. Op de achtergrond van dit filmpje waren hakenkruizen te zien. Als reactie gaf Google aan de verwijten tegen te spreken. ''Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheden'', aldus een woordvoerder.

Doel van de centrale raad van de joden is dat Google meer medewerkers gaat inzetten om extremistische en bedreigende bijdrages op te sporen en te verwijderen.

''Jew Watch''


In het verleden hebben de joden eerder hun bezorgdheid geuit over Google. Er is namelijk al eens onrust ontstaan over het feit dat het eerste zoekresultaat van het trefwoord ''jew'' verwees naar een anti-joodse website, de ''Jew-Watch'' in plaats van een joodse website. Als reactie vanuit de blogwereld kwam het idee naar voren om een ''Google Bomb'' te maken op het trefwoord ''jew''. Hierdoor kwam bij het trefwoord ''jew'' de wikipedia-pagina met informatie over de joden als zoekresultaat naar voren.

Meer info zie: hier, hier en hier.

Sergey Brin


Opmerkelijk detail bij dit verhaal is dat Sergey Brin, medeoprichter van Google, van oorsprong een Russische jood is.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->