Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Mrt '08 - + 0 - 0 Nieuw: Google Gadgets voor het klimaat


Google heeft samen met enkel Nederlandse milieu-organisaties (waaronder het WNF) Google Gadgets beschikbaar gemaakt voor milieu-bewuste mensen en mensen die geïnteresseerd zijn in het klimaat en de klimaatveranderingen.


Vanaf de eerste dag van de lente (zie "Begin van de lente") maakt Google, samen met enkele grote Nederlandse milieu-organisaties nieuwe speciale 'groene' gadgets beschikbaar via iGoogle, de Google persoonlijke startpagina. Dus maak je je zorgen om je CO2-voetafdruk? Of heb je misschien interesse in een groenere levensstijl? Kijk dan

Google Gadgets voor het klimaat biedt de volgende mogelijkheden:

* Met de "HIER" Actiekaart-gadget kun je op een plattegrond laten zien welke acties jij zelf onderneemt om klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast kun je zien wat de initiatieven van anderen bij jou in de buurt zijn.

* Met de HIER Carbon Calculator-gadget kun je je eigen CO2 voetafdruk berekenen. Daarnaast kun je praktische tips ontvangen over hoe je zuiniger om kunt gaan met energie.

* Ooit willen weten wanneer de eerste narcissen verschijnen? Of wanneer de eekhoorntjes uit hun winterslaap ontwaken? Dit kan met de Natuurbericht-gadget, die je dagelijks van het laatste nieuws uit de natuur voorziet. Verder kun je er de gevolgen van klimaatverandering op de natuurlijke omgeving mee volgen.

* De Goodplanet.org-gadget laat de schoonheid van de aarde van bovenaf zien. Maar niet alleen de schoonheid, ook de gevolgen van de mens op het milieu. Deze gadget bevat foto's van de wereldberoemde natuurfotograaf Yann Arthus Bertrand.
Met iGoogle, de persoonlijke startpagina van Google, kun je de Google diensten die je handig vindt op één plaats samenbrengen. Alles wat voor de gebruiker relevant is, zoals nieuws, video's en kleine applicaties, kunnen met behulp van gadgets eenvoudig worden toegevoegd aan iGoogle. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om het weer te checken, de beurs te volgen of dagelijks een strip te lezen op je eigen homepagina.

"Deze gadgets geven goed aan waar iGoogle voor bedoeld is - eenvoudig, gepersonaliseerde informatie die weergegeven wordt precies zoals jij dat wilt," aldus Kenzo Fong, marketing manager voor iGoogle in Nederland. "Je kunt het zien als een magneetboord waarop je al je favoriete websites en informatie kunt plakken. En in dit geval, helpt iGoogle je om meer milieubewust te zijn en om actie te ondernemen."

De lancering van de Groene iGoogle Gadgets ging samen met een speciaal Google logo voor het begin van de lente en een speciale Adwords Campagne.

Zie ook:

> www.google.nl/mijnklimaat
> Het Begin van de Lente; en iedereen gaat in Google Adwords adverteren....
> Begin van de lente Google logo.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->