Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Mrt '08 - + 0 - 0 Google: bezorgdheid bod Microsoft op Yahoo blijft


Overname Yahoo door Microsoft.Google heeft gisteren aangegeven nog steeds bezorgd te zijn over een mogelijke overname van Yahoo door Microsoft. Google vreest dat deze overname de vrijheid van informatietoevoer in gevaar brengt.


Google-baas Eric Schmidt zei gisteren: ''Wij zullen ons zorgen blijven maken over elke manier waarom Microsoft Yahoo wil overnemen en hopen hierbij dat alles wat ze doen te verenigen is met de openbaarheid van het Internet.'' aldus reuters vandaag. Schmidt verwees hierbij naar eerdere dingen die Microsoft heeft gedaan waar niet iedereen blij mee was. Hierbij doelt hij op het misbruiken van de positie die Microsoft jarenlang had op het gebied van besturingsystemen en de koppelingen met andere software, zo oordeelde de Europese Commissie in 2004. Microsoft ging tegen deze uitspraak in hoger beroep wat geen resultaat opleverde. De Europese Commissie legde Microsoft een boete van 496 miljoen euro op.

Eerder werd een overnamebod van 44,6 miljard dollar van Microsoft door Yahoo van de hand gewezen. De onderhandelingen lijken zich nu toch verder te ontwikkelen. Zo zouden er inmiddels nieuwe informele gesprekken gaande zijn tussen Yahoo en Microsoft. Bij deze gesprekken waren verder geen banken en/of onderhandelaars aanwezig zo meldt een journalist van Cnet.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->