Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Mrt '08 - + 0 - 0 Flickr naast fotosite nu ook video zoekmachine


Logo Flickr De populaire fotosite Flickr krijgt naast de bekende fotoservice nu ook een video zoekmachine. Enkele medewerkers van het bedrijf hebben dat aan een journalist van Cnet bevestigd. De uitbreiding op de fotoservice werd al een tijdje verwacht. Wanneer de lancering daadwerkelijk officieel wordt aangekondigd blijft voorlopig nog onduidelijk. Flickr kent momenteel 23 miljoen gebruikers die via het Internet foto's met elkaar delen.


Yahoo! Video naast Flickr


Yahoo!, de eigenaar van de website Flickr, zegt haar eigen videodienst Yahoo! Video nog wel te laten bestaan omdat deze naar eigen zeggen nog 3,2% van de totale markt in handen heeft en ze een andere doelgroep aanspreekt dan Flickr. Bij de overname van Flickr door Yahoo! in 2005 sloot Yahoo! wel haar fotodienst Yahoo! Photo.

Google YouTube


De videodienst van Yahoo! lijkt betrekkelijk laat gelanceerd te worden omdat de populaire videowebsite van Google, YouTube al bijna de gehele markt in handen heeft. Omdat er de laatste tijd een trend ontstaat door meer en meer video op het Internet te plaatsen denkt Yahoo! Flickr toch een rol van betekenis te gaan spelen.

Voor meer achtergrondinformatie over Flickr zie het zoekmachine woordenboek.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->