Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Mrt '08 - + 0 - 0 Youtube inmiddels populairder dan Google volgens Alexa!


Logo YouTube Videosite Youtube heeft Google van de 2de plaats gestoten in de Alexa ranking. Dat is niet het enige, ook Microsoft's Live.com ging voorbij aan Google.


De top 5 ziet er nu als volgt uit:

1 yahoo.com
2 youtube.com
3 live.com
4 google.com
5 myspace.com

Bron: Alexa ranking 17 maart 2008

De ranking wordt samengesteld met een formule waarbij wordt gekeken naar unieke bezoekers en het aantal pageviews per bezoek. Met name door het grote aantal pageview van Youtube kan het komen dat ze boven eigenaar Google uitspringt.

Google kocht in 2006 Youtube voor "slechts" 1,3 miljard dollar. Dit was toen een gigantisch bedrag voor een site die slechts 1 jaar bestond. Het bleek echter al snel een gouden koop te zijn.

Vooralsnog lukt het Google nog niet om uit Youtube goede reclameinkomsten te halen, maar Google heeft toch een gouden koop gedaan. Vermoedelijk zal Google hier beter in slagen wanneer er videocommercials in Youtube verschijnen, iets wat mogelijk word door de andere spraakmakende overname van Google: Doubleclick.

De afgelopen week was Youtube veelvuldig in het nieuws door onder andere de gebeurtenissen in Tibet en Turkije. Live.com lijkt te stijgen door de integratie van het oude MSN met live die blijkbaar steeds beter verloopt. MSN.com daalt in de ranking en Live.com neemt dit deel over. De reden voor de daling van Google is dat deze als enige niet steeg maar stabiel bleef en zo gepasseerd werd.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->