Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Mrt '08 - + 0 - 0 Nieuw: Google Sky Browser


Google Sky Google heeft vandaag de Google Sky Browser gelanceerd. De Sky Browser was al eerder beschikbaar voor Google Earth gebruikers, maar is nu ook toegankelijk voor gebruikers die alleen de webbrowser kunnen gebruiken. Vaak zijn dit gebruikers die geen software op hun computer kunnen of mogen installeren door beperkte rechten.


De Google Sky Browser is een direct gevolg van het Google Code Jam project. In het Google Code Jam project namen programmeurs het tegen elkaar op door het snel oplossen van programmeerproblemen. Inzet van deze wedstrijd was een stageplaats voor 3 maanden bij Google of een geldprijs. De uiteindelijke winnaar van het Google Code Jam project, de Argentijnse Diego Gavinowich, had een fascinatie voor astronomie en kreeg daarom de opdracht van Google om een browser-versie van Google Sky te maken.

Google Sky


Wat is Google Sky Browser
Google Sky is in theorie hetzelfde als het bekende Google Earth, maar verschild qua inhoud. Google Sky biedt namelijk de mogelijkheid, in tegenstelling tot Google Earth, om in de ruimte te kijken. De beelden hiervoor zijn verkregen door gebruik te maken van foto's die door telescopen zijn gemaakt. Door deze foto's is het mogelijk om in de ruimte te kijken en in te zoomen op hemellichamen. Evenals Google Earth zijn de beelden op een aantal manier weer te geven zoals op röntgenstraling en infraroodbeelden.

Microsoft Worldwide Telescope
Ook Google's concurrent Microsoft komt binnenkort met een programma waarmee in de ruimte gekeken kan worden. De naam van dit programma zal Microsoft Worldwide Telescope worden.

Voor meer achtergrondinformatie over Google Sky zie het Google Woordenboek.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->