Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

28 Jun '07 - + 0 - 0 Restaurants, hotels en winkels vinden met Google Maps...?!


Google.nl is een promotieactie begonnen om meer mensen te laten zoeken met Google Maps als bedrijvengids. Op de homepage van Google, die vermoedelijk 8 miljoen keer per dag geraadpleegd wordt staat met opvallende letters "Vind restaurants, hotels en winkels met Google Maps".
Google maps was oorspronkelijk als Google Local begonnen en moest de concurrentie aangaan met bedrijvengidsen zoals Ilocal. In zekere zin was Google voor de lancering van "Google local" al een grote concurrent voor bedrijvengidsen omdat steeds meer mensen via de zoekmachine op zoek gingen naar een bedrijf, in plaats van via de Gouden Gidsen. Na het succes van Google Earth werd de naam "Google Local" vervangen door Google Maps.


Google Maps Startpagina


Vorige week werd niet geheel toevallig de Google Maps Startpagina gelanceerd welke inmiddels ruim 300 links met achtergrondinfo over Google Maps bevat. De linkverzameling heeft inmiddels ruim 150 bezoekers per dag en groeit stevig in haar Google ranking. We zijn op dit moment hard bezig het aantal links te verhogen om zo veel als mogelijk traffic naar de pagina te creeeren. Vorige week donderdag waren dat zelfs meer dan 750 unieke bezoekers. En op de Google Maps Startpagina vind je veel, veel meer dan alleen restaurants, hotels en winkels... ;)

Zie ook:

> Google Maps
> Google Maps Startpagina

Op Jeroen.com:

> Lancering grootste Google Maps linkverzameling ter wereld
> Gezocht: Google Maps Games
> Gezocht: Nederlandse Google Maps Mashups
> Wie zoekt naar Google Earth krijgt... Google Maps!
> Google Maps met persoonlijke kaarten
> Google Maps gaat samenwerking aan met BMW
> Adverteren in Google Maps gelanceerd
> Rabobank komt naar je toe met Google Maps
> Klagen via Google Earth en Google Maps

> Google Maps dossier
> Posts over Google Maps
Al 1 Googley reactie:

Jeroen

Waar kan ik terecht met vragen over google Maps, die ik op google niet kan vinden

Vriendelijke groeten
Robert Vogel sr.

Robert Vogel sr. () (link) - 28 Juli '08 - 11:57


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->