Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Jun '07 - + 0 - 0 Goede doelen vinden hulp met Google Earth Outreach


Google heeft een nieuw initiatief gelanceerd om non-profit organisaties meer kansen te bieden om hun activiteiten meer bekendheid te geven. Met Google Earth Outreach krijgen goede doelen de tools om zeer overtuigend te laten zien wat voor werk ze verrichten door middel van satellietbeelden en foto's.


Het nieuws werd naar buiten gebracht door Elliot Schrage, Google Vice President voor Global Communications & Public Affairs en John Hanke, Director van Google Earth & Maps.

"Google's missie heeft alles te maken met het meer toegankelijk maken van informatie," aldus Elliot Schrage, Google Vice President van Global Communications & Public Affairs. "Met programma's als Google Earth Outreach pogen we een marktplaats van ideeŽn te creŽren die mee gaat met dat wat we commerciele bedrijven reeds bieden." "Met Google Earth Outreach hopen we op een zeer practische wijze aan te tonen dat technologie kan inspireren topt actie door ogenschijnlijk verre problemen dichter bij huis te brengen"Google Earth & DarfurMisschien wel het meest pakkende voorbeeld van hoe Google Earth ingezet kan worden om hulp te mobiliseren is het tonen van de verwoestingen die plaats vinden in Darfur.Google Grants ProgramGoogle heeft in het verleden ook al hulp geboden aan goede doelen. Zo kunnen goede doelen die aan een aantal voorwaarden voldoen gratis adverteren in Google Adwords.


Zie ook:

> earth.google.com/outreach/
> Introducing Google Earth Outreach


Op Jeroen.com:

> Google Earth Sudan niet meer bereikbaar
> Crisis Darfur in Google Earth: inspiratie tot actie
> Google Earth dossier
> Posts over Google Earth
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->