Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Jun '07 - + 0 - 0 Marktplaats Belgie "noemt" Kijiji...


Markplaats gaat in BelgiŽ de markt veroveren met een andere naam dan in Nederland. De in 2004 door Ebay overgenomen onderneming zal in BelgiŽ onder de naam Kijiji de zware concurrentie aan moeten gaan.


Kapaza de grootste marktplaats in BelgiŽEn Marktplaats Belgie krijgt het niet gemakkelijk. Als een in BelgiŽ wonende "Nederbelg" ben ik zowel op Marktplaats als op de Belgische varianten wel eens te vinden. En wat opvalt is dat er in Nederland slechts ťťn speler is van grote omvang. Marktplaats.nl pakt hier de gehele markt. Daarentegen is BelgiŽ net zoals met "startpagina's" nog een zeer verdeelde markt. Kapaza (973.836 advertenties) strijdt met 2dehands.be (773.468), MarktPlaza (622.831), Tweedehands.net en Hannelore. Daarbij lijkt 2dehands.be een goede tweede plaats te hebben veroverd.


Ebay in zowel BelgiŽ als Nederland nog geen groot succesWie Ebay Nederland en Ebay BelgiŽ enigszins in de gaten houdt weet dat er relatief weinig gebeurd. Categorieen op Marktplaats die meer dan 2000 items bevatten hebben in Ebay.nl in de zelfde categorie soms maar 15 items. Hetzelfde zien we bij Ebay BelgiŽ. En ook Kijiji.be heeft nog een lange weg te gaan. Nu staan er nog maar slechts 13.000 producten op.De enige echte Belgische Marktplaats volgens Google?Wie nu in google zoekt naar "Markplaats belgie" of "marktplaats be" zal niet de vertrouwde marktplaats vinden, maar Kapaza. Google heeft gesproken!


Zie ook:

> www.kijiji.be
> Markplaats
> Startpagina: BelgiŽ
> Wikipedia: BelgiŽ

Op Jeroen.com:

> Nieuw-Zeeland te koop? E-bay biedt zelf BelgiŽ in Google Adwords aan: vanaf 1 euro...
> Bloemen Google Idol winnares Kelly te koop op marktplaats
> Domeinnaam Foofle te koop op Marktplaats
> Marktplaats.nl overgenomen door Ebay
> Marktplaats.nl krijgt Google zoekfunctie
> Marktplaats.nl gaat wereldwijd
> Google gaat de zoekmachine en advertenties Marktplaats.nl verzorgen
10 Googley reacties!:

“Kuch”: Het lijstje met Marktplaatsen in het buitenland moet op Marktplaats.nl nog bijgewerkt worden. Wie kijkt op http://statisch.marktplaats.nl/html/site.. zal de Belgische versie nog niet vinden…

Ik heb trouwens de titel maar op zijn Vlaams gedaan. Belgen zeggen geen “Marktplaats heet” maar “Marktplaats noemt” ;)

Jeroen van de Wiel (link) - 26 Juni '07 - 12:31

Nog even en we komen eraan ! en dan is België niet meer in talen verdeeld, want een advertentie bij ons gezet in één taal word gelijk in 6 andere talen vertaald.
We zitten nu nog alleen in Spanje en Portugal maar dat gaat veranderen.
Voor een voorproefje http://www.mercado-site.com of om een advertentie te plaatsen in Spanje en Portugal

Mercado-site () (link) - 26 Juni '07 - 14:39

Bij een opzoeking naar “markplaats belgie” in Google kom je op de eerste pagina ook bij Bobex terecht (http://www.bobex.be/), grootste bedrijvenmarktplaats van het land.

BelgaBlog () - 01 Augustus '07 - 09:10

Was nog vergeten, heb ook onlangs een post geschreven over “Kijiji, zoveelste gratis zoekertjessite in België?”

http://www.belgablog.be/nederlands/markt..

BelgaBlog - 01 Augustus '07 - 09:16

Ik zie dat de reacties enigzins gedateerd zijn, is er nog iets veranderd, of zijn dit nog steeds de grootste advertentei sites?

Tronus () - 10 November '09 - 15:42

Geloof inderdaad dat dit oude cijfers zijn. Denk dat er veel veranderd is afgelopen jaren. Ben wel benieuwd naar de acturele cijfers.

Design Liefhebber () - 04 Oktober '11 - 15:35

Graag zou ik met uw site verlinkt willen zijn, ik heb er al veel nuttige info uit kunnen halen, kompliment!

Groet
Wil Hagenaars

Wil Hgenaars () (link) - 10 Augustus '12 - 09:35

Helemaal super deze info. , mocht kijiji maar net zo sucesvol worden. Wist je trouwens hoe je goed geld kan verdienen met marktplaats, zonder investering en zonder product? Meer info. Vind je op http://squidoo.com/marktplaats.be

Marktplaats.be () (link) - 02 April '13 - 10:06

Oeps, wat dom! Link werkt niet zag ik….excuses. Dit is de goede link http://www.squidoo.com/marktplaats-be . Sucses jeroen, goed artikel.

Groetjes iris

Iris () (link) - 02 April '13 - 10:11

You made a number of good points there. I did a search on the issue and found a good number of people will go along with with your blog.
http://www.encendiabiochar.com/

caribiancom () (link) - 26 Maart '16 - 14:02


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->