Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Jan '07 - + 0 - 0 Adverteren in Google Maps gelanceerd


Vandaag werd een nieuwe advertentiedienst van Google gelanceerd. Het is vanaf nu voor ieder bedrijf mogelijk om lokaal te adverteren via Google Maps. Met deze dienst richt Google zich onder andere op kleinere ondernemers. Op termijn zal de dienst ook beschikbaar zijn voor Google Earth.


Advertentiemogelijkheden
De lokale bedrijfsadvertenties verschijnen boven of onder de zoekresultaten in het rechter gedeelte van Google Maps en als icoon op de kaarten zelf. De advertentie lijkt op een AdWords advertentie met logo. Klikt men op het icoon dan krijgt men meer informatie over het bedrijf zoals telefoonnummers, logo, website en soms zelfs openingstijden. Wanneer men naar de site doorklikt wordt er een bedrag in rekening gebracht. De advertenties werken voor bedrijven dus op dezelfde manier als de Adwords in de zoekresultaten.

Het nieuwe systeem biedt adverteerders de mogelijkheid om voor meerdere vestigingen in verschillende regio's te adverteren. Om deze vestigingen in te voeren kan men eventueel gebruik maken van een "bulkupload".Concurrentiestrijd
Google gaat met deze advertentiemogelijkheid de concurrentie aan met lokale kranten en de Gouden Gids. Adverteerders die inloggen op Google Adwords zien vanaf vandaag de mogelijkheid om lokaal te adverteren met Google Maps. Sidney Mock, marketing manager Google Benelux, geeft aan dat de advertentieprijzen in het begin lager zullen zijn dan voor adverteren in de normale zoekmachine. Verwacht wordt dat de echte boost van adverteren in Google Maps zal komen wanneer Google bij relevante zoekopdrachten het eerste resultaat via een "one box" gaat tonen. Dit gebeurd inmiddels al wel in de Verenigde Staten. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op "high school los angeles", dan krijg je bovenaan links naar Google Maps.

Bedrijfscentrum
Google Maps is een locatiezoeker, routeplanner en bedrijvengids in een. De database met bedrijven is gevuld met gegevens welke door Google zijn verkregen van de Kamer van Koophandel. Daarnaast kunnen bedrijven kosteloos hun bedrijf aanmelden in het bedrijvencentrum.

Google Earth
In oktober 2006 werd de Nederlandse versie van Google Maps gelandeerd in Nederland. De nieuwe advertentiedienst is nog niet beschikbaar in het populaire Google Earth. Dit komt omdat er nog geen Nederlandse versie van Google Earth beschikbaar is. Hier wordt aan gewerkt. Zodra deze dienst er in het Nederlands is, zal ook hier de advertentiedienst voor worden aangeboden.

Meer informatie:

Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->