Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Apr '06 - + 0 - 0 Live at Blognomics 06 #2 (where is the G-word?)


Ik zit hier samen met Dutch Cowboy Jim Stolze bij Blognomics 06. Op Blognomics worden diverse lezingen gehouden over Weblogs, de toekomst en de blogosfeer. Inmiddels hebben we lezingen gehad van Erik Gerritsen, Paul molenaar, Willem Sijthoff en Joost Bon.


Paul Molenaar ging in zijn presentatie in op de effecten van Weblogs op de samenleving, en dan met name de verharding. Weblogs "scoren" vaak juist op de harde en schokkende content en missen daarbij de journalistieke mores. Verder stond zijn verhaal in het teken van de vergelijking met waar we vorig stonden en wat daar van terecht was gekomen. Onder andere de groei van het aantal blogs op web-log.nl van 90.000 naar 250.000 weblogs. Zijn schatting was dat er in Nederland naar alle waarschijnlijkheid op dit moment 600.000 weblogs zijn.

Ralf Hesen ging onder andere verder in op de Bots die in MSN Messenger werden geplaatst en waarmee ze de spin Awards wonnen. Quote Ralf Hesen: Iedere nieuwe technologie wordt een marketing tool


The G-word?

Tot nu toe is het "G-word" nog slechts 1 keer gevallen. De enige die tot nu toe het over Google had was Joost Bon van MSN tijdens zijn presentatie over MSN Live Spaces. Toch dus nog iets voor de g-weblog ;-)

De Sprekers van vandaag:

Hans LaroesHoofdredacteur NOS
Paul MolenaarCEO Ilse Media
Ralf HesenManaging partner Tribal/DDB
Joost BonManager Communicatie Services MSN
Willem Sijthoff Media ondernemer (o.a.FD en BNR)
Bram EldermanSenior Technology Architect Apple
Jan MarijnissenFractievoorzitter SP
Roderick VonhögenCatholic Insider
Loïc LeMeurVice President EMEA SixApart

2 Googley reacties!:

Jeroen, ik was donderdag wel op de ict beurs en lees nu dat op hetzelfde moment blognomics plaats vond. Volgende keer zal ik beter op het programma kijken…

Gerrit Visser (link) - 01 Mei '06 - 20:28

Heey, wat leuk! Jammer dat ik je gemist heb, waren trouwens ook veel “ilse” mensen bij aanwezig!

jeroen van de Wiel (link) - 02 Mei '06 - 10:16


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->