Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Apr '05 - + 1 - 2 Parodie Googilse.nl : Ilse & Google zoeken samen! ( het Nederlandse vervolg op Yahoogle!)


Google is weer een parodie rijker en wel eentje samen met ilse.nl: Googilse.nl. Het idee lijkt overgenomen van de Amerikaanse parodie Yahoogle op Yahoo en Google. Yahoo & Google zoeken samen en wordt nu vervolgd met een echte Nederlandse ilse & Google zoeken samen. Twee weten meer dan 1, toch?

ilse en Google zoeken samenGoogilse.nl is opgezet door Jim Stolze van Toscani. Jim Stolze is samen met Haagsche Harry ook degene geweest achter de enige echte Nederlandse dialect parodie op Google: Koekel ofwel Google op zijn Haagsch. In een kort interviewtje deze ochtend gaf Jim aan dat hij het zelf erg handig vond en ook veel gebruikte om resultaten van ilse en Google te kunnen vergelijken. Omdat hij ook veel gebruik maakt van de pagina.nl zoekmachine en wikipedia heeft hij ook deze zoekmachines toegevoegd. Binnenkort komt er ook nog een uitbreiding met de paginanieuws zoekmachine.

 Googilse

Ilse kreeg jaren geleden ook een leuke parodie genaamd lise.nl. Deze is nu nog steeds te vinden op parodie.nl met de vormgeving zoals ilse deze in de jaren negentig van de vorige eeuw in gebruik had. Overigens is de parodie Yahoogle inmiddels uit de lucht omdat ze teveel bandbreedte gebruikte...

yahoogle

> Googilse.nl
> Yahoogle.com
> Haagsche Harry
> Koekel
> Parodie.nl
> ilse.pagina.nl
> google.pagina.nl
> google-humor.pagina.nl
6 Googley reacties!:

Dit is wel een hele coole parodie en leuk dat Ilse weer eens erin zit.

Marc () (link) - 21 April '05 - 16:19

Inderdaad leuk dat ook ilse in deze is meegenomen..heb namelijk het idee dat daar (ilse.nl) de laatste tijd niet echt veel gebeurd! Het zoeken op zich met 2 beeldschermen naast elkaar is ff wennen…

Greetz.

Gerben () (link) - 21 April '05 - 21:35

Ik vind het niet handig, ik gebruik isle al tijden niet meer. En wikipedia search staat ook al uit, dus dat schiet ook niet op :?

Farshad Bashir () (link) - 02 Mei '05 - 14:03

Ik vind het vooral niet handig dat na een zoekopdracht een nieuw venster wordt geopend….

Marcel () (link) - 26 Juli '05 - 19:42

Leuk uitgevoerd. Jimbo is weer eens creatief geweest (h)
Misschien een laatste poging om Ilse aan de man te brengen?

Patrick van Zundert () (link) - 25 Augustus '05 - 09:46

lot van Ilse is helaas al verzegeld

klaas - 15 Juni '07 - 14:58


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->