Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Dec '04 - + 2 - 1 Google Gehackt!


Het lijkt er op dat een subsite van Google door de Braziliaanse hacker Xfaulz gehackt is. De hacker claimt de eerste te zijn die Google gehackt heeft.

Google defacedDe gehackte site is genaamd picasa.google.com en is een foto edit site. Google nam Picasa op 13 juli 2004 over. De server van Picassa schijnt buiten het netwerk van Google te staan en daardoor kwetsbaar te zijn voor hack aanvallen.

Toen ik gisteren zocht naar Google Picassa kreeg ik een pagina vol met database errors. Inmiddels is de site weer gewoon terug en prima bereikbaar.

Xfaulz is een hacker die zich bezig houdt met het "defacen" van websites, oftewel het bekladen van Websites met je naam en een korte boodschap. Als je in Google zoekt naar Xfaulz dan kom je een groot aantal sites tegen met als tekst "Xfaulz owned you" en "Xfaulz ownz you at all".

Er zijn al eerder vermeende hackpogingen bij Google geweest. Zo zou er tijdens de irak oorlog gedurende twee minuten een speciaal anti oorlog Google logo op Google.com hebben gestaan. Dat raadsel is nooit opgelost.

Overigens was de Google Weblog op Jeroen.com een aantal maanden geleden ook het slachtoffer van een Braziliaanse Hackgroep. Een compleet verslag over die actie lees je hier.> picasa.google.com
> Google.com
> Google Weblog gehackt
3 Googley reacties!:

AHAHAHAHA

`pietje () (link) - 21 April '05 - 08:43

Zo hoort het ook!

Farshad Bashir (link) - 10 Mei '05 - 13:19

(grapje)

Farshad Bashir (link) - 10 Mei '05 - 13:19


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->