Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Aug '04 - + 5 - 1 Logo's Olympische spelen Sydney 2000


De Internet wereld staat in rep en roer vanwege de laatste reek van speciale Google logo's ter ere van de Olympische spelen in Athene. Het is echter niet voor het eerst dat Google speciale logo's ter ere van de Olympische spelen publiceert. Ook ter ere van de Olympische spelen in Sydney in 2000 was er een uitgebreide reeks van speciale Google logo's.

doodle 1Dit was de eerste keer dat Google zo een grote reeks logo's produceerde. Deze zogenaamde "Google's Kangaroo Doodle" werd ontworpen door een zekere Ian D. Marsden uit Los Angeles. Een beetje opvallend aangezien normaal gesproken de Zuid Koreaan "Dennis Hwang" (een programmeur in dienst van Google) de huiscartoonist van Google is.

Tijdens deze reeks in het jaar 2000 plaatste Google ook iedere dag een nieuwe zoekopdracht bij de logo's ter ere van de Olympische spelen in Sydney. Deze zoekopdrachten heb ik er hier onder ook bij geplaatst.

doodle 1

> Olympics 2000 Sydney

doodle 2

> Olympic 2000 Canoe Kayak

doodle 3

> Olympics 2000 Gymnastics

doodle 4

> Olympics Archery

doodle 5

> Olympics Track Field

doodle 6

> Olympics Diving

doodle 7

> Olympics Cycling

doodle 8

> Olympics Weightlifting

doodle 9

> Summer Olympics Soccer

doodle 10

> Olympics 2000 Basketball

doodle 11

> Olympics 2000Het oorspronkelijke Google logo:

Ik kan me voorstellen dat je na het zien van al deze logo's even kwijt bent hoe het er nu in het echt hoort uit te zien. Hierbij dan ook het "echte" Google logo.

google logo


Het oorspronkelijke Olympische spelen in Sydney logo:

Het valt me trouwens op hoe moeilijk dat het is om nog informatie te vinden over de Olympische spelen in Sydney. Ik wilde namelijk even kijken of ik nog ergens het officiŽle logo van de olympische spelen in Sydney kon vinden. Alle spelen hebben namelijk officiŽle logo's ,die overigens (oeps) zwaar door copyrights beschermd zijn. (leerde ik in mijn tijd bij SportWeb). Enfin, de meeste resultaten op de trefwoorden "Olympic 2000 Sydney" leiden op dit moment naar de sites over Athene 2004:

> www.google.com/search?q=Olympic+2000+Sydney

> Australisch Olympisch Comitť

Een betere zoekopdracht (Olympic 2000 Sydney logo) hielp me wel verder:

Sydney 2000 logo

Mooi logo. Geen Kangeroo's, maar wel boomerangs en het opera gebouw uit de skyline van Sydney. Ik geloof alleen niet dat boomerangwerpen al een Olympische sport is ;-)

Meer over de speciale Google logo's:

> Google-humor.pagina.nl

> Google Holiday Logos and Events

> Google: inurl:jeroen.com google logo's
3 Googley reacties!:

een kieke op ne koersvlo

allo - 22 Februari '06 - 20:46

Hallo,
Zeer indrukwekkende informatie, goed verwerkbaar…
Dit is mij goed van pas gekomen.
Dankuwel,
Marga

Marga - 17 December '07 - 20:42

新人女優から人気女優、熟女まで幅広く扱っているカリビアンコム。そんな大手無修正動画サイトの入会前に確認しておきたいことから、お得な入会までご紹介します!無修正アダルト動画ならカリビアンコム、入会前に確認すべきことをご覧ください。カリビアンコム: http://www.encendiabiochar.com/

caribiancom () - 06 Mei '16 - 03:03


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->