Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Feb '04 - + 3 - 3 Google Amsterdam breidt uit: Vacature PR manager


Google Nederland krijgt haar eigen PR Manager. Opvallend aan dit bericht is dat dit de eerste echte uitbreiding van Google Amsterdam is. Tot nu toe was het een pur sang advertentieverkoop kantoor voor Google in de Benelux. Ik kan me voorstellen dat Marc Duijndam, de directeur van Google Nederland, het echter zo druk kreeg met "ons" dat hij van het PR gedeelte nu wel eens af wilde.


In een recent interview gaf Marc Duijndam al aan ook een Nederlandse versie van Google nieuws te willen hebben. Voorlopig zijn er echter nog geen duidelijke aanwijzingen te vinden van een Nederlandse versie van Google nieuws. De vertaling is nog niet af en een speciaal logo voor Google Nieuws Nederland ontbreekt ook nog. Dit bleek uit een kort onderzoek van de Google Weblog vorige week. De nieuwe PR specialist kan zodra hij of zij aan de slag gaat in ieder geval al wel beginnen met zelf Google nieuws te genereren.

Ik kwam bij dit bericht omdat ik zojuist getipt werd om PR manager te worden bij Google. Een bekende van mij vond dit wel heel erg iets voor mij. Zouden ze ook een parttimer zoeken?

Google: PR Specialist - Amsterdam
Bedrijf: Google Inc.
Locatie: NL-NH-Amsterdam
Status: Fulltime, Vast dienstverband
Job Category: Advertising/Marketing/Public Relations
Education Level: Bachelor's Degree


De Vacature-omschrijving:

Vacature Google voor PR managerPR Specialist - Amsterdam - This position is located in Amsterdam, Netherlands.

Help us tell the story of our award-winning search engine in the Benelux region. Google has an immediate need for an experienced PR professional to develop and implement our international PR programs in the Benelux region. The Benelux PR Specialist will be the Amsterdam-based PR representative for Google, working as part of Google's International PR team to bring Google closer to the Benelux media.

The ideal candidate has a proven record of implementing effective PR programs in the Benelux region; a precise understanding of how to work with a variety of media in Dutch, French and English; and strong relationships with Benelux business, technology and consumer media. They must be able to work autonomously, in a remote office and under the constraints of differing time zones.


Position Responsibilities:

* Works with International PR Manager to develop and implement effective and creative PR programs in the Benelux region to meet business objectives.

* Responds to all incoming emails, voicemails and calls from Benelux press and analysts.

* Develops written materials, such as press releases, Q&As, backgrounders, pitch letters and reports.

* Builds and maintains Google's Benelux press office; managing and updating all content on Google's Benelux Press Center, preparing press releases, articles, quotes, online press kit, managing press release distribution and maintaining media database.

* Assists with planning and manages media tours and press events.

* Schedules onsite, offsite and phone media interviews.

* Provides support for all PR events, conferences, tradeshows.

* Helps to manage external public relations resources.


Requirements and Qualifications:

* University Degree and both Dutch and English language fluency required (French preferred).

* A minimum of 4-5 years public relations experience. Both agency and in-house experience are preferred.

* Excellent contacts and relationships with Benelux business, technology and consumer media.

* Strong knowledge of public relations standards and practices in the Benelux region.

* English to Dutch, Dutch to English translation experience helpful.

* Ability to think, plan and execute resourcefully, in a location remote from rest of PR team.
Please note only candidates with EU work authorization will be considered.


About Google:

Google's innovative search technologies connect millions of people around the world with information every day. Founded in 1998 by Stanford Ph.D. students Larry Page and Sergey Brin, Google today is a top web property in all major global markets. Google's targeted advertising program, which is the largest and fastest growing in the industry, provides businesses of all sizes with measurable results, while enhancing the overall web experience for users. Google is headquartered in Silicon Valley with offices throughout North America, Europe, and Asia. For more information, visit www.google.com.


For immediate consideration, please email your resume or CV to monsterjobs@google.com. Important: The subject field of your email must include PR Specialist - Amsterdam.

----------------------------------------------------------

PR Specialist Google AmsterdamPR Specialist - Amsterdam - Locatie: Amsterdam, Nederland.

Laat de Benelux kennismaken met de mogelijkheden van onze bekroonde zoekmachine. Google heeft per direct een ervaren PR Specialist nodig om internationale PR-programma's te ontwikkelen en te implementeren in de Benelux. De PR Specialist in de Benelux zet zich vanuit Amsterdam in als PR-vertegenwoordiger van Google en zorgt als lid van het internationale PR-team voor een nauwere band met de pers in de Benelux.

Onze ideale kandidaat heeft een bewezen staat van dienst in het implementeren van effectieve PR-programma's in de Benelux, weet goed om te gaan met de diverse Nederlandse, Franse en Engelse media en onderhoudt goede contacten met het bedrijfsleven en zowel de vakmedia als de consumentenmedia in de Benelux. Kandidaten moeten zelfstandig en op locatie kunnen werken en kunnen omgaan met het werken in verschillende tijdzones.

Functieprofiel:

* Het ontwikkelen en implementeren van effectieve en creatieve PR-programma's in de Benelux, in samenwerking met de internationale PR-manager en gericht op onze bedrijfsdoelstellingen.

* Het beantwoorden van alle binnenkomende e-mailberichten, voicemailberichten en telefoongesprekken van media en analisten uit de Benelux.

* Het schrijven van persberichten, wervende brieven en rapporten, het beantwoorden van vragen en het geven van achtergrondinformatie.

* Het opzetten en onderhouden van het persbureau voor Google in de Benelux, het beheren en up-to-date houden van alle informatie op het perscentrum van Google in de Benelux, het voorbereiden van persberichten, artikelen, citaten en het online perspakket, het verspreiden van persberichten en het onderhouden van de mediadatabase.

* Het assisteren bij de planning en het organiseren van mediarondleidingen en persbijeenkomsten.

* Het plannen van interviews met de media, zowel binnen als buiten het bedrijf en via de telefoon.

* Het bieden van ondersteuning bij PR-gebeurtenissen, conferenties en beurzen.

* Ondersteuning bieden bij de inzet van externe PR-middelen.


Functie-eisen::

* Afgeronde universitaire opleiding en een vloeiende beheersing van het Nederlands en het Engels (beheersing van het Frans is gewenst).

* Minimaal 4 of 5 jaar ervaring in een PR-functie. Ervaring bij een PR-bureau en ervaring binnen een bedrijf strekken beide tot aanbeveling.

* Uitstekende contacten met het bedrijfsleven en zowel de vakmedia als de consumentenmedia in de Benelux.

* Goede kennis van de theorie en praktijk op het gebied van public relations in de Benelux.

* Ervaring in het vertalen van Engels naar Nederlands en andersom is een pre.

* Vaardigheid om zelfstandig te kunnen denken, plannen en ontwikkelen, op een locatie zonder directe ondersteuning van de rest van het PR-team.

Alleen sollicitaties van kandidaten met een werkvergunning voor de EU worden in behandeling genomen.

Als u direct in aanmerking wilt komen, stuurt u een tekstversie (ASCII) of een HTML-versie van uw cv in het Engels naar monsterjobs@google.com. Belangrijk: het onderwerpvak van uw e-mail moet de volgende tekst bevatten: PR Specialist - Amsterdam. .

Contact informatie

Bedrijf: Google Inc.
E-mail: monsterjobs@google.com
Adres: Amsterdam
E-mail deze vacature naar een vriend(in)

Klik hier om alle "Google Inc." vacatures te bekijken
Voelt iemand zich misschien geroepen?

Zie monsterboard:

> jobsearch.monsterboard.nl
2 Googley reacties!:

Het is inderdaad frappant te noemen dat google deze functie in NL invult. Ook ik had het idee dat hier alleen wat met Adwords gedaan werd en voor de rest niks.

Andrew () (link) - 27 Augustus '08 - 13:29

Geachter heer/mevrouw,

Vorig jaar heb ik een Docs-Spreadsheet gemaakt. Deze wil ik bewerken. Echter, ik kom niet bij de juiste pagina om ‘em te bewerken > ik word steeds naar Drive.Google.com (kom dus niet meer bij Docs.Google.com) doorgestuurd.
Link van vorig jaar: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?hl=en_US&pli=1&formkey=dFZlLVctRmU1RU5NeC0zalFJMldLbXc6MQ#gid=0
Hopelijk kunt u helpen.
Bij voorbaat dank.

Sander Hoogteijling () - 04 December '12 - 10:47


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->