Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Feb '04 - + 4 - 2 Het Google Makrendih Mysterie


Vandaag werd ik extra getriggerd om op zoek te gaan naar de oorzaak van het Google Makrendih Mysterie door de mail van een mede-startpagina beheerder. Het Google Makrendih Mysteri draait om het woordje Makrendih dat op de een of andere manier in de Nederlandse vertaling van Google terecht is gekomen. Volgens de beheerder van "het hondje van Dirkie" zou het gaan om een "verbannen" indisch woord.


De beheerder die mij mailde dacht zelf aan een anagram bijvoorbeeld van een naam van een Google.nl-medewerker. Ik dacht zelf ook even aan Omid Kordestani, een Indieer in dienst van Google USA. Hij heeft onder andere google.news.com (in zijn vrije tijd!) ontwikkeld. Een mogelijke connectie is er wel met Google nieuws aangezien Google Nederland maar wat graag zou zien dat dit ontwikkeld zou worden op dit moment. Hmmmm, eens verder de vertaal modules in duiken dacht ik.... Voorlopig nog geen Nederlands Google nieuws, want de vertaling van Google nieuws blijkt in ieder geval nog niet begonnen. Ook het logo is nog niet aangemaakt zie ik.

Aangezien ik ook de mogelijkheid heb om de Google vertaalfiles door te lopen ben ik maar eens gaan kijken of ik daar iets vreemds kon vinden over het Makrendih Mysterie.

Wat blijkt tot mijn verrassing? In de Google vertaal database staat de vermelding wel goed!

[ EDIT ]Suggestions:Suggestie:
Make sure all words are spelled correctly. Zorg ervoor dat alle woorden goed gespeld zijn. [ EDIT ]
Try different keywords. Probeer andere zoektermen. [ EDIT ]
Try more general keywords. Maak de zoektermen algemener. [ EDIT ]
Try fewer keywords. Gebruik minder zoekwoorden.


Hier staat dus gewoon suggestie zoals het hoort in plaats van Makrendih!

Nu kan het natuurlijk zijn dat het in de database inmiddels hersteld is, maar dat het nog enige tijd duurt voordat de nieuwe database online geplaatst wordt. Ik heb ook een wijziging gedaan die in Google nu nog niet te vinden is, maar het is wel verrassend....!

Wordt vervolgd!
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->