Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Feb '04 - + 3 - 2 Update: Diefstal en Google spam door Franklin


Afgelopen week heb ik al uitgebreid bericht over de grootschalige inbreuk op copyrights en Google Spam door het Duivens bedrijf Franklin Presentations / Franklin Internet Services. Het bedrijf had ruim 26.500 pagina's copyright beschermde content van andere sites gestolen en op haar eigen server geplaatst en Google daarmee gespamt.


Inmiddels heeft Google een Google penalty uitgedeeld aan dit bedrijf en worden de trucs die Franklin toegepast heeft door middel van een filter aangepakt.

http://www.google.nl/search?q=%22franklin-internet-services.nl%22

Je ziet nog steeds dat er 2950 pagina's worden gevonden, maar dat er geen pagina's meer in de resultaten getoond worden. Een typisch teken dat er door Google gefilterd wordt.

Ook zijn er in Google geen sporen van Viagra meer te vinden op de site van SaniWeb, een van de klanten van Franklin. Of dit komt doordat het verwijderd is, is nog onduidelijk.

Google was deze keer opvallend snel met het uitdelen van de penalty. Een teken dat Google het deze keer zeer serieus heeft genomen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->