Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Jul '03 - + 4 - 1 Google Startpagina's eerste week


De Google pagina is vandaag een week online en het wordt tijd voor een eerste terugblik.

De Homepage van de Google.pagina.nl heeft in zes dagen tijd inmiddels 6.000 bezoekers gegenereerd. Niet slecht voor een nieuwe site. In totaal hebben de achterliggende pagina's ongeveer 3000 bezoekers gegenereerd en de Google-zoektips, Google-aanmelden en Google-humor dochters waren het populairst.

Wat me het meest gefascineerd heeft is de wijze waarop het nieuws over de pagina zich verspreid heeft. Er zijn inmiddels ruim 30 links naar de pagina geplaatst en al heel erg veel reacties binnen gekomen. De leukste reactie was van iemand van Google America:
    "This is an AMAZING site. I think I will use it as my own personal Google reference bookmark! You have put together a lot of great resources which we truly appreciate."
Een van de opvallende dingen was dat mensen blijkbaar dachten dat ze met het reactieformulier van de Google pagina zich aan konden melden bij Google. Ik heb de teksten daarvoor maar verduidelijkt.

Ook blijkt er behoefte te zijn aan een Engelse vertaling. Ik ben aan het kijken hoe ik daar mee om kan gaan want twee van dergelijk grote sites beheren is letterlijk ondoenlijk. Ik heb de afgelopen week gemiddeld vijf links per dag toegevoegd, en dat gaat niet over twee pagina's. Wat ik nu ga doen is een pagina per Googledochter maken, met daarin de vertaling van de paginatitels, de blokkoppen en de belangrijkste links. We kijken wel hoe dat uitpakt.


> Naar de Google.pagina.nl
Al 1 Googley reactie:

Keep up the good work ;-)

Pieter () (link) - 14 Juli '03 - 06:53


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->