Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Jun '10 - + 0 - 0 Verander vanaf nu de achtergrond van Google!


Het is voortaan mogelijk, je kan de saaie witte achtergrond van Google veranderen in een leuk of mooi plaatje. Dit is opmerkelijk omdat Google voorheen alleen minieme veranderingen toepaste op haar voorpagina. Gebruikers kunnen kiezen uit een plaatje wat door Google beschikbaar gesteld wordt, of ze kunnen zelf een plaatje uploaden.


De functie is nu nog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, maar zal in de komende dagen voor iedereen te gebruiken zijn. Om deze nieuwe functie te gebruiken moet je wel ingelogd zijn op Google. Ook is het mogelijk om de iGoogle-pagina aan te passen. Zoals hieronder, waar gebruik is gemaakt van het 'waterfall-thema.'


Nieuwe ontwikkeling op Google is opvallend


Dat Google deze functie beschikbaar stelt is erg opvallend. Voorheen was de startpagina van Google standaard wit. Er werden soms slechts kleine aanpassingen gedaan, zoals aan het logo en aan de te selecteren opties zoals Gmail, Books en Maps. De keuze is extra opvallend omdat Google er bewust voor koos om de startpagina wit te houden. Dat het Google-logo wit is op de afbeeldingen is ook een aparte verandering.

Veel thema's beschikbaar


Er is te kiezen uit een groot arsenaal aan thema's voor het veranderen van iGoogle. De thema's zijn ook per categorie te selecteren, zo zijn er sinds kort ook thema's van bekende Nederlandse artiesten beschikbaar zoals Tiesto, Ali B en Kane. Om alle thema's te kunnen bekijken kan je inloggen op iGoogle. Binnenkort is het ook voor iedereen mogelijk om de volledige achtergrond-pagina te veranderen. Dit is mogelijk met een link die linksonder op de startpagina van Google staat / zal komen te staan. Zie het voorbeeld voor een achtergrond op de begin-pagina Google:Google gaat Bing achterna


Zoekmachine Bing maakte al langer gebruik van de optie om achtergronden aan te passen. Wellicht wil Google hiermee de jongere doelgroep aanspreken die gewend is dat ze alles naar wens kunnen aanpassen.
23 Googley reacties!:

IK WIL GEEN PLAATJES IK WIL WIT

Ronald () - 10 Juni '10 - 07:22

De grootse onzin die Google ooit heeft gedaan! Wat een onzin zijn die achtergronden. En vooral omdat er nergens is in te stellen dat je GEEN achtergrond wilt. En nee, voor achtergrond Wit kiezen is geen optie want dan zijn letters haast niet leesbaar. Nogmaals want een onzin zijn die achtergronden!!!

Vreemdeling () - 10 Juni '10 - 08:35

Als je zo een ingrijpende wijziging doet in de interface geef dan wel de mogelijkheid om voor de klassieke opmaak te kiezen. Erg slecht hoor Google!

Martijn () - 10 Juni '10 - 08:53

Wat een verschrikkelijke ellende.
Drukke bedoeling!

Ik ga op zoek naar een andere zoekmachine!

Aart - 10 Juni '10 - 09:13

Wat een ellende die achtergronden. Google was het toonbeeld van weinig smuk maar dit slaat alles. Toch maar een ander zoekmachine?

John - 10 Juni '10 - 09:15

Arrogant te noemen dat google je ongevraagd lastig valt met storende achtergronden waarop je de lettertjes vrijwel niet meer ziet. Je wordt gedwongen een account aan te maken om van deze achergrond af te komen. Dit is nu typisch de houding van een organisatie die weet dat ze de grootste zijn.

tarka () - 10 Juni '10 - 11:42

Donder toch op met die ongevraagde zenuwentoestanden!! Laat die achtergrond gewoon wit! Onnozelaars! Ik stel een andere zoekmachine in!

Anna () - 10 Juni '10 - 12:15

Ik wil mijn gewone achtergrond terug! Zelfs als je de witte afbeelding kiest laadt ie schokkerich en zijn de letters maar half leesbaar.
Een heel slechte actie, dit.

tweeling - 10 Juni '10 - 12:51

De achtergrond is alleen vandaag standaard zichtbaar om te vieren dat vanaf nu de klanten zelf een achtergrond in kunnen stellen. Morgen staat hij weer standaard op wit: http://www.google.com/support/forum/p/we..

John () (link) - 10 Juni '10 - 13:49

hoe krijg ik die drukke achtergrond nou weer weg????
Google, blijf bij je leest…

hans () - 23 Augustus '10 - 09:02

GHD Hair Straightener irons better to keep your hair color, which has lost some cheap flat iron. Or other dishes with cheap iron you need to spend lots of time to make your hair look better. But with CHD is a matter of minutes. GHD Australia iron comes with a reasonable price, you do not call it reasonable or even you can not say they are expensive. GHD Hair Straightener pays the best price and value, so you’ll be happy to pay the costs if you can get as many amazing features in one

product.

GHD Hair Straightener () (link) - 24 Maart '11 - 02:45

je kan de achtergrond gewoon wit doen

anoniem - 25 Juni '11 - 14:49

Hoe moet je zooon soort achtergrond instellen?

tim () - 03 Januari '12 - 00:39

hier wil ik achtergrond via google woon in zevenaar

Ewabfebby () (link) - 16 November '12 - 18:35

hoi

nathalie () - 29 Maart '13 - 22:14

i love you

sila () - 23 Mei '13 - 09:21

hello guys,
I’m Selena Gomez.
I’m an actress and singer.
I find it reasonable.
bye

many greetings from me Selena Gomez

Selena Gomez () - 24 Mei '13 - 18:42

Hoe moet ik een starpagina achtergrond instellen

Fritz Couwels - 20 Juli '13 - 20:54

ik vind het wel een goe idee maar wrm maak je een blog over google achtergronden dus het is een dom idee

melissa () - 01 Januari '14 - 20:24

het is de stomste idee ter wereld iedereen weet toch hoe je het moet doen ps bye bye

rania () - 01 Januari '14 - 20:26

leuk

luna () - 26 Mei '14 - 17:22

Ik wil ook een google achtergrond hoe doe je dat ??!!

lieze () - 06 September '14 - 15:26

waarom zou je de achtergrond veranderen slaat toch nergenst op je kan het niet eens meer lezen wat er staat en hoe moet je hem oooit weer wit maken

ikke () - 23 November '15 - 16:49


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->