Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Mei '10 - + 0 - 0 Pac-Man game voor altijd te spelen op Google


Vanwege het 30-jarige bestaan van Pac-Man stelde Google het spel beschikbaar op de eigen website. Het logo van Google veranderde vrijdag in een virtueel doolhof. Hierin kon de traditionele Pac-Man game gespeeld worden. Door de grote vraag naar het spel heeft Google besloten het spel permanent toegankelijk te maken, op www.google.com/pacman.


Het was de eerste keer dat Google haar logo veranderde in een interactief spel. Vaak wordt het Google-logo voor een dag veranderd in een "doodle". Een doodle is een logo voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld moederdag of de verjaardag van een kunstenaar. Bij de Pac-Man doodle is de knop "Ik doe een gok" vervangen door "Insert Coin". Door deze knop aan te klikken kan je beginnen. Vanwege het overweldigende succes van het spel op Google, blijft Pac-Man nu voor altijd speelbaar op de website.Pac-Man op Google kost 4,8 miljoen werk-uren


Door RescueTime is er een interessant onderzoek uitgevoerd. Er is onderzocht hoeveel werk-uren er besteed worden aan Pac-Man op Google en wat het bedrijven kost. Alleen al op vrijdag, de dag van Pac-Man's verjaardag, werden er 4.819.352 uren Pac-Man op de website gespeeld. Dit komt neer op een vermindering van $120.483.800 aan omzet, wanneer de gemiddelde Google-bezoeker een loon heeft van 25 dollar per uur.


Binnenkort nieuwe Pac-Man beschikbaar


Pac-Man staat bekend om zijn eenvoudigheid. Het is een gele bol die 'pac-gums' eet, waarbij de spookjes omzeild moeten worden. Maar er zijn plannen voor een nieuwe Pac-Man, namelijk Pac-Man Reborn. Dit spel zou beschikbaar worden gesteld voor Twitter, maar ook voor de iPhone en andere mobiele apparaten. Meer daarover leest u hier.

> Speel Pac-Man op Google
Al 1 Googley reactie:

Zie ook http://github.com/macek/google_pacman voo het hele pakket.

Jpak () - 25 Mei '10 - 12:43


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->