Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

13 Apr '10 - + 0 - 0 Google overname mobiele visuele zoekmachine Plink


Google heeft opnieuw een bedrijf overgenomen, deze keer betreft het een ontwikkelaar van een mobiele visuele zoekmachine, genaamd Plink. Plink ontwikkelt software waarmee gebruikers aan de hand van plaatjes naar bijbehorende informatie op het web kunnen zoeken. Een bedrag voor de overname is niet genoemd.


Plink is de ontwikkelaar van PlinkArt, een software programma dat kunstwerken en schilderijen herkent. Wanneer u een foto van een kunstwerk of schilderij maakt met de Android-applicatie, scant het programma deze foto en kan het u de naam noemen. Ook kan er achtergrond informatie opgehaald worden over de maker van het kunstwerk en bestaat er een mogelijk tot aanschaffing van producten van de desbetreffende kunstenaar. De 2 academici die Plink en dus PlinkArt oprichtten, wonnen vorig jaar op Google's Android Developer Challenge nog 100.000 dollar met deze applicatie. 6 weken later zou deze 'app' al 50.000 keer gedownload zijn.

Uitbreiding Google Goggles


Google heeft dit jaar al meerdere bedrijven overgenomen en voegt met Plink dus weer een bedrijf toe aan het mega concern. Plink wordt waarschijnlijk gebruikt om de mobiele visuele zoekmachine Google Goggles verder uit te breiden. Google Goggles werkt in principe hetzelfde als PlinkArt, maar scant het in plaats van kunstwerken: landschappen, planten, gebouwen, wijn labels, streepjescodes en logo's. Google heeft aangegeven dat ze deze applicatie nog veel verder willen uitbreiden. Zo wil het de toepassing ook laten werken op de iPhone en de Blackberry.


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->