Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

01 Apr '10 - + 0 - 0 "Google verlaat nu ook AustraliŽ!"


Google stopt met haar activiteiten in AustraliŽ. Google is boos omdat AustraliŽ net als China ook censuur wil toepassen op haar zoekresultaten en op porno. Er werd bekend gemaakt dat Google met onmiddellijke ingang AustraliŽ voorgoed verlaat.


Na vier jaar heeft Google besloten te stoppen met de langlopende strijd tegen de internet censuur in AustraliŽ. De Australische site van Google, die bekend staat om haar logo dat verandert bij speciale gelegenheden, werd vandaag gekenmerkt door haar duffe verklaring over hoe het bedrijf zich in de lokale markt zag. Zie afbeelding.

"We hebben China al verlaten en dat was ook geen bluf, bovendien lust ik het eten daar niet" zegt Google-CEO Eric Schmidt. Schmidt zegt letterlijk: "Oh yeah, and our company motto is always... I mean never ... wait, it's 'Don't Be Evil'. So we just can't be part of it." Schmidt gaf echter toe dat het moeilijker is om AustraliŽ te verlaten, dan dat het was om China te verlaten.


Stephen Conroy verbijsterd

Toen de Minister van Communicatie, Stephen Conroy, ondervraagd werd zei hij, "Ze kunnen ons niet op de zwarte lijst zetten ... we hebben hun al op onze zwarte lijst!" Microsoft medewerkers hadden zich verzameld bij Conroy's kantoor om hun gedachten te delen over het vertrek van Google uit AustraliŽ. Daarnaast wilden ze een hoop Bing shirts uitdelen. "Kijk, wij geloven in concurrentie en nu Google AustraliŽ verlaat, zullen we in staat zijn om te concurreren," aldus een Microsoft-woordvoerder.

"We zetten de activiteiten voort in de regio - gewoon niet in AustraliŽ", zei Schmidt. "We zullen waarschijnlijk verhuizen naar een ander naburig land, zoals TasmaniŽ."
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->