Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Mrt '10 - + 0 - 0 Google logo: 100ste verjaardag Akira Kurosawa!


Akira KurosawaGoogle eert vandaag de 100ste verjaardag van de Japanse filmregisseur Akira Kurosawa. Kurosawa heeft een enorm grote invloed gehad op veel bekende films waaronder Star Wars, The Magnificent Seven en A Fistful of Dollars.


Akira Kurosawa's eigen films zijn bij de meeste mensen minder bekend. Hij was verantwoordelijk voor de beroemde film "tora, tora, tora" over de Japanse aanval op Pearl Harbor op 7 december 1941 maar werd tijdens de opnames vervangen door een andere regisseur. Een andere beroemde film van Akira Kurosawa is The Seven Samurai (Japanse titel "Shichinin no samurai") die in de IMDB top 250 van de allerbeste films aller tijden op de 15e plaats staat. The Seven Samurai krijgt maar liefst het rapportcijfer 8,7.

Wikipedia over de invloed van Akira Kurosawa:

akirakurosawaThe Hidden Fortress (Japanse titel "Kakushi toride no san akunin"), het verhaal van een prinses, haar gemaal, en twee ongemanierde boeren, wordt door George Lucas genoemd als een grote invloed op de Star Wars-films. Andere bekende Kurosawa films zijn Rashomon (dit is de favoriete film van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven en winnaar op het filmfestival van VenetiŽ en Oscar voor de beste buitenlandse film. Hiermee verwierf Kurosawa in het westen bekendheid), The Seven Samurai (later is deze film opnieuw verfilmd als de western The Magnificent Seven), en Yojimbo - die de basis vormde voor de Clint Eastwood western, A Fistful of Dollars.
Foto van Akira Kurosawa tijdens het regisseren:Het volledige ouvre van Akira Kurosawa is te verkrijgen in een speciale boxset ter ere van zijn honderdste verjaardag. De 25 dvd's zijn getiteld "AK 100 - Criterion Collection".

ak100Akira Kurosawa werd op 23 maart 1910 in Tokyo geboren. Hij overleed op 6 September 1998.
6 Googley reacties!:

Wow, gefeliciteerd!

Sjaak () (link) - 23 Maart '10 - 12:05

hallow

polak - 23 Maart '10 - 12:12

ik ben je allergrootste fan!:):):)

paul () - 23 Maart '10 - 12:14

Hallo allemaal

Heinrich Wulfgang Adolf Helmut Kartoffel () - 23 Maart '10 - 12:15

Jammer dat die man er niet meer zelf bij kon zijn.

Verder ken ik hem niet, Seven samurai zegt me iets maar nog nooit gezien, zijn andere films ook niet.

Patrick () - 23 Maart '10 - 12:50

heb respect voor die man mense!!
wat hij gedaan heeft kunnen de meeste mensen in nederland en op de rest van de wereld nie eens na doen,

emo () - 23 Maart '10 - 13:03


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->