Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Mrt '10 - + 0 - 0 332ste verjaardag Vivaldi!


Google vivaldi logoGoogle viert vandaag de 332ste verjaardag van de Italiaanse componist Vivaldi met een speciaal logo.


Antonio Vivaldi werd op 4 maart 1678 geboren in Venetie, Italie. Hij overleed in Wenen op 28 juli 1741. Antonio Vivaldi was tijdens zijn leven een zeer actieve componist en schreef maar liefst 46 opera's. Ter vergelijking: Mozart schreef er 22.Het bekendste werk van Vivaldi is de vier jaargetijden. Het logo van Google is eveneens geļnspireerd op de vioolpartijen van de vier jaargetijden. De "G" en de eerste "o" zijn de lente, de tweede "o" is de zomer, de "g" en "l" zijn de herfst en "e" is de winter.

VivaldiGoogle heeft al vaker klassieke componisten vereerd. Zo hebben we eerder een logo gehad ter ere van Igor Stravinsky en ter ere van de 250ste verjaardag Mozart, de allergrootste componist aller tijden. Vandaag dus Vivaldi!
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->