Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Feb '10 - + 0 - 0 Google neemt ReMail over


ReMail logoGoogle lijkt maar niet op te houden met het kopen van bedrijven om de eigen expertise te laten groeien. Ditmaal heeft de internetgigant het bedrijf ReMail overgenomen dat gespecialiseerd is in mobiele e-mail applicaties.


ReMail is ook de maker van een e-mailapplicatie voor de iPhone. Dit programma is direct na bekendmaking van het nieuws door Apple teruggetrokken uit de App Store.

Hoeveel Google voor de overname heeft moeten betalen is tot op heden nog niet bekend gemaakt. De oprichter van ReMail Gabor Cselle werkte voorheen al voor Google en zal nu weer een eigen werkplek op het kantoor in Mountain View in mogen nemen.

iPhone-App


Google heeft samen met ReMail besloten om de iPhone-app te verwijderen uit de App Store. Met de applicatie was het voor gebruikers om mail van meerdere mailaccounts binnen te halen en lokaal op de iPhone op te slaan, om ze later ook offline te kunnen gebruiken.

ReMail iPhone applicatie


Ook overname On2 goedgekeurd


Naast de overname van ReMail is ook de overname van het videocompressiebedrijf On2 goedgekeurd door de aandeelhouders van dat bedrijf. Google heeft de aandeelhouders van On2 over de streep getrokken door het bod van 133 miljoen dollar met enkele miljoenen te verhogen. Hoeveel geld er precies met de overname gemoeid is, is tot op heden nog niet bekend. On2 licenseert codecs om video's te coderen en te comprimeren zodat (mobiele)internetverbindingen minder zwaar belast worden. Met het oog op het dataverbruik door YouTube is dit een zeer goede ontwikkeling.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->