Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Feb '10 - + 0 - 0 'Google gaat concurreren met iTunes'


Google Catch MediaGoogle heeft naar verluidt verregaande plannen om het Amerikaanse bedrijf Catch Media over te nemen. Catch Media is een bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een technologie die het voor consumenten mogelijk maakt om vanaf één plek toegang te hebben tot media van diverse aanbieders en apparaten.


Wanneer Google dit bedrijf ook daadwerkelijk over zal nemen wordt het direct de grootste concurrent van Apple die met haar iTunes bezig is cloud computing mogelijk te maken.

Apple is voor iTunes in gesprek met diverse platenlabels om haar plannen voor gratis streaming van muziek aan klanten mogelijk te maken. De platenlabels en de rest van de muziekindustrie wacht nog met smart af op meer informatie van Apple voordat zij overgaan tot het sluiten van een deal.

iTunes Logo


Catch Media


Catch Media heeft aangegeven dat het voor muziek op dezelfde manier te werk wil gaan als geldautomaten voor de banksector. Consumenten moeten op een eenvoudige manier overal ter wereld de beschikking hebben over hun media zoals muziek, films en foto's afkomstig van verschillende hardware en online platformen.

Catch Media bieft hierbij zelf geen opslag aan, maar richt zich op koppelingen tussen muziekdiensten om content vanaf diverse locaties te kunnen streamen. Voor Google betekent een mogelijke overname van Catch Media dat gebruikers van Google Android overal toegang krijgen tot de iTunes bibliotheek.

Geruchten


Google wil vooralsnog niet reageren op de geruchten over een mogelijk op handen zijnde overnamen. Google heeft middels een korte reactie aan CNET News laten weten dat het altijd bezig is met verschillende partijen en onderwerpen.

Bron: Telegraaf
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->