Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Feb '10 - + 0 - 0 Google weigert censuurverzoek Australie


Censuur YouTube AustralieGoogle heeft besloten haar videodienst YouTube niet vrijwillig extra te censureren in AustraliŽ, zo gaf de internetgigant aan in The Sydney Morning Herald. De regering van AustraliŽ had hiertoe een verzoek ingediend.


De regering in AustraliŽ is van plan om in 2011 alle nationale internetproviders verplichte filters te laten installeren die sexueel getinte- en criminele inhoud van het internet moeten weren. Als een filter op deze manier wordt toegepast is het mogelijk dat websites met veel verkeer, waar YouTube ook toe behoort, in snelheid worden beperkt. Dit lied minister van Communicatie Stephen Conroy gisteren weten in een tv-interview. Daarnaast maakte Conroy bekend dat zijn ministerie druk met Google in overleg is om te bepalen of Google haar eigen videodienst YouTube zou willen censureren.

Sexflimpjes


Op dit moment weert Google al bepaalde inhoud van YouTube. Filmpjes met sex en haat speeches worden al geblokkeerd. De Australische regering wil echter nog een stapje verder gaan door alle inhoud te weren wat door het zogenaamde National Classification Board wordt beoordeeld als refused classification (RC) (geweigerde classificatie).

YouTube Logo


Google wil hier echter (voorlopig) nog geen gehoor aan geven. De Australische tak van Google verklaart: "RC omvat een grijs gebied, waaronder instructies van misdaden als graffitispuiten tot politiek controversiŽle misdaden als euthanasie. Het is vitaal voor een democratie dat deze onderwerpen onderdeel uitmaken van het publieke debat". Vorig jaar liet Google AustraliŽ zich al kritisch uit ten opzichte van de lokale overheid omdat homosexualiteit in sommige Australische deelstaten tot voorkort nog een misdaad was.

Conroy heeft in een reactie al laten weten dat Google ook in andere landen enorme hoeveelheden videocontent filtert, bijvoorbeeld voor de Chinese en Thaise overheid. Deze opmerking werd door Google AustraliŽ betiteld als 'onbehulpzaam en niet relevant'.

Zie ook:
* Google blijft in China
Al 1 Googley reactie:

I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before. ecegagdffcdacfcd

Smitha669 () (link) - 06 Maart '15 - 08:35


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->