Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Feb '10 - + 0 - 0 116e Verjaardag Norman Rockwell


Google heeft vandaag weer een zeer mooi logo ter ere van de 116e verjaardag van striptekenaar & illustrator Norman Rockwell!


Norman Rockwell werd geboren op 3 februari 1894 in New York. Op 21 jarige leeftijd ging hij samenwerken met Clyde Forsythe die er voor zorgde dat hij de cover van The Saturday Evening Post mocht tekenen. Over een periode van 48 jaar zou hij 322 keer de cover mogen verzorgen. Daarmee was hij eigenlijk een soort van voorloper van diegenen die tegenwoordig de Google logo's mogen tekenen.

Beroemd werden zijn tekeningen van de Amerikaanse presidenten Eisenhower, Kennedy, Johnson en Nixon die hij maakte voor de The Saturday Evening Post.

President EisenhowerPresident John F KennedyPresident Nixon

Inspiratie in bekende films door Norman Rockwell


Norman Rockwell is in Nederland niet voor iedereen een bekende naam. Toch zijn we allemaal wel fragmenten in films tegen gekomen die gebaseerd zijn op het werk van Norman Rockwell. Zo zitten er fragmenten in Empire of the Sun, Forrest Gump, American Gangster en de Polar Express die geinspireerd zijn op tekeningen van Norman Rockwell.

Een tekening die veel mensen ook zullen kennen is Norman Rockwell's The Gossips. Op deze cover zie je een groot aantal mensen die flink aan het roddelen zijn. De afbeelding wordt vaak gebruikt, soms ook alleen een fragment er van.

Norman Rockwell The Gossips
Het speciale Google logo bevat een afbeelding van Norman Rockwell genaamd "First love".

norman rockwell first loveGoogle Logo Norman Rockwell


2 Googley reacties!:

Hoe komt het toch dat elke keer ik op het nieuwe thema van het Google logo klik, jeroen.com altijd op de eerste pagina staat? Staan deze google posts hierop om het aantal kliks te verhogen?

Kris () (link) - 03 Februari '10 - 16:12

Waarschijnlijk staan de Google posts er omdat dit een Google Weblog is?! ;)

Het uitgebreidere antwoord: Ik ben ergens 2002-2003 begonnen met het schrijven over de eerste Google logo’s. Dat was laaaaang voordat Google je site binnen een dag indexeerde en je bovenaan plaatste. Samen met de Google.startpagina.nl die ik opzette omdat ik de Google zoekmachine gewoon erg goed vond.

Jeroen van de Wiel - 03 Februari '10 - 16:39


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->