Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Jan '10 - + 0 - 0 Nieuwe functies in Google Docs


Google Docs LogoDe gebruikers van Google Docs hebben sinds vandaag de mogelijkheid gekregen om grotere bestanden en voornamelijk meerdere bestandstypen online op te slaan en te delen. De komende weken staan in het teken van het uitrollen van de nieuwe functionaliteit voor alle Google Docs gebruikers.


In totaal krijgt iedere gebruiker de beschikking over maximaal 1GB aan opslagruimte voor bestanden die niet zijn overgezet naar een zogenaamde Google Doc. Daarbij geldt dat de maximale grote voor een apart bestand maximaal 250MB mag zijn, dit is echter groter dan de meeste e-mailaanbieders ondersteunen. Mocht dit alles toch niet genoeg blijken kunnen gebruikers voor slechts 0,25 dollarcent één GigaByte per jaar bijkopen.

Delen en bewerken


Deze nieuwe functie maakt het makkelijker voor gebruikers van Google Docs om met elkaar grote bestanden te delen of te bewerken. Daarnaast hoeft een bestand niet meer ge-emailed te worden, maar kunnen bestanden worden geplaatst in een door geautoriseerden te benaderen map. De functie lijkt vooral in het leven te zijn geroepen voor CAD-, Adobe Photoshop- en grote HTML bestanden. Zo kunnen architecten bijvoorbeeld eenvoudig tekeningen delen met bouwbedrijven of fotografen beeldmateriaal laten zien aan hun klanten.

Google Docs


Waar de vernieuwde dienst vooral handig voor lijkt is het vervangen van een memory stick of het mailen van bestanden naar jezelf, om ze vervolgens elders te kunnen openen. Een vergelijkbaar product van Google's belangrijkste concurrent Microsoft is de Windows Live SkyDrive.

Bron: Telegraaf.nl
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->