Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Apr '08 - + 0 - 0 Analisten verwachten aanval Microsoft


Microsoft Logo Op de Amerikaanse beurs Wall Street verwachten veel analisten binnenkort een aanval van Microsoft om Yahoo! definitief in te lijven. Dit alles werd bekent na een rondgang langs 25 toonaangevende zakenbanken en effectenhuizen door persbureau Reuters.


Afgelopen zaterdag liet Yahoo! het ultimatum over het bod van $ 44,6 mrd verstrijken. De reden hiervoor was dat Yahoo! het bod van Microsoft ondergewaardeerd vond voor het bedrijf. De analisten op Wall Street verwachten nu dat Microsoft direct naar de aandeelhouders van Yahoo! zal stappen met een nieuw concreet bod. Deze gedachte wordt ondersteund door Microsoft topman Steve Ballmer, die eerder al aangaf deze weg te willen gaan bewandelen. Yahoo! haalt zich de woede van de aandeelhouders enigszins op de hals omdat ze vinden dat Yahoo! akkoord moet gaan met het bod van $ 44,6 mrd, omdat een nieuw bod van Microsoft waarschijnlijk lager zal gaan uitvallen.

Risico voor het vertrekken van talent


Het risico dat Microsoft loopt bij het eventueel met geweld proberen over te nemen van Yahoo! is dat hooggeplaatst geweld binnen Yahoo! zal gaan wegstromen, omdat Ballmer met deze aanpak mensen van zich vervreemdt.

Concurrentie met Google


De overname is voor Microsoft van essentieel belang om in het spoor te blijven van Google. Oplopende verliezen binnen de Internetdivisie van Microsoft lieten zien dat het steeds meer marktaandeel verliest aan de marktleider Google. Ook de positieve cijfers van Yahoo! vorige week waren niet genoeg om de markt te overtuigen dat het concern dezelfde route kan blijven volgen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->